top of page

Livets mest helbredende kraft er KÆRLIGHED



Jeg tror på livets mest helbredende kraft er KÆRLIGHED



"Hvis kærlighed var et træ, ville rødderne være din kærlighed til dig selv. Jo mere du elsker dig selv, desto flere frugter vil din kærlighed bære for andre, og desto længere vil den vare."


​

Kærlighed er afgørende for helbredelse, når vi ser det fra et holistisk perspektiv. I Den Danske Ordbog beskrives 'kærlighed' som "en meget stærk følelse af ømhed og hengivenhed over for et levende væsen, man holder meget af." Flere studier viser desuden, at kærlighed ikke blot er en følelse, men også en biologisk proces, der har enorm indflydelse på vores krop, sind og sjæl. Dette gælder både for kærligheden til os selv og kærligheden til andre. Hver tanke og følelse, vi oplever, udløser øjeblikkeligt en strøm af neuropeptider og hormoner, der tilsammen skaber positive såvel som negative virkninger i kroppen. Når vi nærer kærlige tanker og følelser, frigives hormonet oxytocin, som forbedrer immunsystemet og reducerer inflammation. Derudover produceres dopamin, som skaber en følelse af glæde og velvære. Kærlighed har vist sig at have en positiv indvirkning på vores helbred ved at mindske oplevelsen af stress, angst og depression.

​

Kærlighed spiller derfor en betydningsfuld rolle for vores helbred og lykke. For at leve et sundt og lykkeligt liv er det nødvendigt at lære at elske os selv.

143 views

Recent Posts

See All
bottom of page